צליית בשר שנמלח עם כזה שלא נמלח

שאלה:

-כשרוצים לצלות בשר לא מלוח,
מותר לשים באותו רשת (גריל) בשר מלוח עם הבשר הלא מלוח (כמובן לא הכל מעורבב אלא עם הפרדה)?

-ואחר שצליתי הבשר (הלא מלוח), מותר לשים באותו מקום בשר אחר מלוח כבר כדי לצלות? (כי האש משאב שאיב)
או שצריכים להכשיר את כל הרשת?

תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

לשים אחד ליד השני בלי שנוגע אפשר כיון שהדם שיוצא נשרף ובצלייה בשר אינו בולע, אבל לשים אחד על השני ממש אסור.

מקורות:

שו"ע יו"ד עג, ד, וראה מחזיק ברכה שם ס"ק טו.

שולחן ערוך יורה דעה הלכות מליחה סימן עג סעיף ד: באם צלאו עם בשר בתנורים שבימי חכמי הגמרא, שפיהם למעלה, יהיה הכבד למטה ולא למעלה. ובדיעבד, מותר. ובשפודים שצולים אצל האש, אסור לצלותן עם הבשר, לכתחלה, אפילו כבד למטה. הגה: מיהו אם נמלחה הכבד כבר, מותר לצלותה עם בשר, אפילו על גבי בשרא, דכבר נתמעט דמו והוי כבשר על גבי בשר. (ב"י בשם תוספות ר"פ כ"צ כיצד צולין והגהות ש"ד ומרדכי פ' כ"ה).

מחזיק ברכה שם: ובשפודים שצולין אצל האש אסור לצלותו עם בשר וכו', אסור ליתן בשיפוד בשר שכבר נצלה מעט עם בשר חי שלא נצלה כלל לכתחילה ובדיעבד מותר, וכן ג"כ אסור ליתן לכתחילה בשפוד בשר שנמלח עם בשר שלא נמלח אבל בדיעבד מותר,