כוסברה חסלט ללא שטיפה בדיעבד

שאלה:

שלום הרב,
האם לאחר שהוכן תבשיל ובתוכו כוסברה מגידול נקי חסלט שכתוב עליו שצריכים לשטוף כ 3 דקות עם סבון.
והכוסברה לא נשטפה, היא מותרות באכילה?

תשובה:

אם זה מגידול מיוחד אני מניח שבדיעבד אפשר לאכול. להבא יש להקפיד על הכללים.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ראיתי מה שענו רבנים. רק רציתי לברר
    כל הדברים של תולעים, לכאור' אם בדיעבד מי שאינו בקיא בישל וכו', גם אם זה לא מחברה "נקיה" וכד'. עדיין לא אומרים ביטול ברוב לכתחילה? [למרות שכמובן לבטל איסור אסור לבטל לכתחילה?]

  2. הבעיה שאין כאן ביטול כיון שיש לחשוש מאוד נשארו שלמות, ויש לנו כלל, שבריה כלומר תולעת שלמה, אינה בטלה לעולם.