קבלת שבת בהדלקת נרות מוקדמת

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה ושבוע טוב ,

בערב שבת התקשרתי לשאול בשלומה של בת משפחה מבוגרת ולאחל שבת שלום ,
התקשרתי בשעה 15:45 בערך והיא ענתה ואמרה שממש עכשיו הדליקה נרות ,הזדרזתי לסיים את השיחה מחשש שאני מכשיל אותה כי כבר הדליקה נרות .
מיד בדקתי מתי פלג מנחה באזור מגורינו והסתבר שפלג מנחה בשעה 15:53 כלומר היא הדליקה נרות עוד לפני פלג מנחה .
האם במקרה שכזה שייך לומר שחס ושלום הכשלתי אותה בכך שענתה לטלפון ?
או שמא אין בהדלקת הנרות עניין של קבלת שבת מאחר ועדיין כלל לא הגיע הזמן ?

תודה וכל הברכות

תשובה:

זה אכן היה לפני פלג המנחה ואין משמעות לקבלתה. כדאי לחשוב איך ללמד אותה את הענין הזה. לכתחילה חוששים לדעה שהביא הטור שגם שעתיים לפני שבת חלה ההדלקה, אבל זו לא השיטה העיקרית להלכה. אמנם בכל מקרה, אם היא מרימה טלפון אחרי הדלקת נרות, במידה והיא ספרדיה, אזי חל עליה דין השו"ע בסי' רסג סעיף י שסובר שכלל לא מקבלים שבת בהדלקה, ושלא כמנהג בני אשכנז, אמת הדבר שנשים שנוהגות לקבל שבת בהדלקה זה חל עליהן גם אם הן ספרדיות, אבל ספרדיה שלא מתכוונת לקבל שבת בהדלקה, זה לא חל עליה.

[באופן כללי יש לדעת שמי שמקדימה הדלקת נרות לפני הזמן חייבת לקבל שבת בהדלקה, אחרת לא ניכר שהדלקה זו היא לכבוד שבת].

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אומנם חסרות לי כמה תיבות אחרי המילה רק…
    אבל זה הספיק לי להבין את הכוונה ואכן התשובה חיובית.
    לא הייתי משקיע מזמן הלימוד ערב שלי לבלות באתר אם לא הייתי נהנה מהתשובות המחכימות והאיכותיות בו!
    חשבתי שזה ברור לכם. תמיד הקפדתי על כנות איתכם.