איך משכנעים אדם להתפלל?

שאלה:

יש לי חברותות בחורים שהם פשוט עוברים יום אחרי יום בלי להתפלל לפעמים כשאני לא מרפה הם מתפללים שמו"ע וזהו.
כבר דברתי בגודל התפילה הסברתי התחננתי וכולי .
אבל לצערי הם לא חזרו להתפלל .
איך עוד אפשר לשכנע?
ועד כמה חובת ההשתדלות שלי בדבר שהם יתפללו?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את דבריך הקשים, אינני מבין במה בעצם מדובר, איזה סוג חברים, ודאי לא מדובר בנוער דתי ממש, שהרי אם כך התופעה הזו לא יכולה לקרות, אלא בנוער מסורתי/מתקרב, ובמקרה כזה חשוב לדעת, לחץ ותחנונים לא יחברו אנשים לתפילה, מה שצריך זה לדבר באופן לא מטיף וגם לא ישיר אלא סתם דיבורי אמונה, דיבורים על הזכות בקיום מצוות, לא כהטפה אלא כשיתוף בחווית החיים, והדוגמא האישית שלך בודאי תתרום להם. אולי תמקד אותנו במה מדובר, סגנון גילאים, מה המפגש שלך איתם, וננסה להתמקד יותר בצורה מעשית.

תצליח מאוד.