כפרה על הפלה

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
לפני 17 שנים בהיותי חייל
הייתה לי בת זוג גם כן חיילת. ובאותה התקופה היא נכנסה להריון, עם אפס מודעות להשלכות ועם חשש מאוד גדול, ביצענו הפלה השם ירחם (לא על אף אחד מישראל)
כיום אני בעל תשובה זה כבר 5 שנים ומבין את חומרת המעשה.
אינני בקשר עם אותה אישה.
אני נשוי ואב לשניים ושנרבה בעוד ילדים בע"ה.
השאלה שלי היא, מה עליי לעשות והאם יש מה לעשות כדי שהעוון הזה לא יישמר לי ויוסר לגמרי.
אשמח לתשובה מפורטת כדי שאוכל ליישם במהרה בע"ה
כל טוב
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אכן הדבר מצער מאוד, אבל אם שבת בתשובה שלמה לפני ה' יתברך, ושינית את כל מערכת החיים שלך, זה הרי הדבר הנפלא ביותר, ואין לך דבר העומד בפני התשובה, אני בטוח שחלקך בחטא זה כופר לך, ובעזרת ה' תדעו רק טוב ושמחת הלב תמיד. במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד, יש מעלה מיוחדת לבעלי תשובה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הייתי מציע לך לתרום לאגודת אפרת לפחות עלות של ילד, (לא חייב בפעם אחת)

    ראה הסיפור בתחלת מסכת בבא בתרא עם הורדוס
    והייתם נקיים: אנני עובד שם…