איך אפשר לגבות שכר ע"פ ההלכה

שאלה:

שאל אותי תלמיד שהועסק ע"י אדם מסוים בתקופת החופשה והלה עדיין לא שילם לו את משכורתו והוא דוחהו בלך ושוב. מתברר שישנם עוד בחורים שנוצלו על ידו בצורה דומה. מה ניתן לעשות על פי ההלכה כדי לגבות את הכסף (כ2500 ש"ח) בצורה המהירה ביותר

תשובה:

שלום וברכה,

האפשרות הטובה ביותר לשלוח לו הזמנה לדיון מבית דין, יתכן וההזמנה לדיון תעורר אותו, ואם לא יתעורר יצטרכו ללכת לדיון ובית דין יחליט בנושא. כמו כן מותר לאיים בינו לבינו ולא בפרהסיא שאתה מתכונן לפנות לבית משפט, אבל שיישאר באיום בלבד, ולא ח"ו לתבוע בערכאות.

בהצלחה.

מקורות:

לגבי איום לערכאות ראה כאן.