נזק רכוש בית כנסת?

שאלה:

הבאתי לבתי הקטנה לשחק ב'עכבר' של מחשב של איזה בית כנסת, האם עלי לחשוש שהיא הזיקה את זה? ב. הבאתי לה עט לקשקש על דפים של אוצה"ס [כמדו' רשימת הספרים שיש באוצר]. האם עלי לעשות דבר מה בנידון? אני שואל מעיקר הדין בלבד.

תשובה:

שלום וברכה,

אבא שמסר מוצר חשמלי לקטן שאין לו כלל דעת לשמור דינו של האבא כדין מזיק בידיים. ולכן מעשה המסירה לקטנה הוא דין מזיק, השאלה האם היא עשתה נזק או לא אני לא יודע, וצריך לברר אם הדבר ניזוק, ואם הנזק היה לפני שמסרו לה לידיים או לא.

בהצלחה.

מקורות:

בנתיבות סימן שא מבואר שאם הניח חפץ במקום שילך לאיבוד נחשב למזיק בידיים, ולכן אם נתן חפץ לילד קטן מאוד, דין המוסר כמזיק בידיים.