האם מותר להתחסן במוצ"ש

שאלה:

ישנם חיסונים נגד קורונה גם במוצ"ש
סבירות גבוהה לענ"ד שהם הגיעו לקופה בעיצומו של יום השבת. האם יש איסור להתחסן או לכה"פ מידת חסידות [ביחוד בדבר של רפואה שהכל בגדר השתדלות, וא"כ אולי לא ראוי לעשות השתדלות בדבר שיש בו סרך איסור] ומה הדין במידה והמתחסן הוא מקבוצת סיכון קלה. ומה הדין באופן שקשה לו לקבוע למועד אחר מטעמים רפואיים

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה בכך בעיה. ראשית מסופקני מאוד אם זה מגיע לשם במהלך השבת, אני מניח שהקופה אינה עובדת בשבת. שנית, הרי גם אם נחשוש ביהודי מחלל שבת שיש להמתין בכדי שיעשו כדי להשתמש במה שנעשה באיסור, מדובר במקסימום שעה שעה וחצי לאחר השבת. שלישית, הרי יש כאן נושא של פיקוח נפש ציבורי, החיסון נדרש כדי להציל חיים ולמגר את המגפה, לכן הגם שאין לחסן בשבת עצמה, משום שאין כאן פיקוח נפש מידי וישיר, מכל מקום במוצאי שבת ליהנות מספק מלאכת איסור שנעשתה אולי גם בשוגג, אין חשש.

שנזכה לראות בישועת ה'.