ניקוי רעלים – פת בשבת

שאלה:

אני מעוניין לנקות את הגוף (אני לא חולה) ורוצה לאכול פירות וירקות במשך תקופה. שאלתי האם יש היתר לוותר על אכילת הלחם בשבת? קידוש עם מיץ ענבים ושני רביעיות אני יכול רק לא רוצה לחם

תשובה:

לא, אין היתר כזה. חובה לאכול שלוש סעודות בשבת ולקדש על היין, זה לא יזיק לך כלל, אני משוכנע. כמו כן על עצם הדיאטה הזו שאתה מכנה אותה ניקוי רעלים, יש להתייעץ היטב עם רופא. הגוף חייב את כל אבות המזון, שזה כולל פחמימות ושומנים וחלבונים וכו'. אין לעשות מעשים נחפזים על סמך רופאי אליל למיניהם שמשווקים שיטות שלא הוכחו מחקרית בצורה סבירה.

חיים טובים בריאים ומאושרים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. דרך אגב, לא בטוח שכדי להשיג את מה שהשואל רוצה להשיג, חייב את שבת בתוך. יכול מאוד להיות שמראשון בבוקר עד כניסת שבת יספיק ואולי גם זה מוגזם.
    כמו שהרב אמר, תתייעץ עם רופא גם אם בכלל ראוי ומותר מבחינה בריאותית.