השתתפות דיירים בבניה

שאלה:

שלום רב,

אני (גר בקומת קרקע) ושכן מעלי (קומה 1)בנינו לפני שנתיים תוספת ממ"דים לדירתנו באופן שהתחלקנו שווה בשווה בכלל עלויות הבניה, עכשיו שכן נוסף (מקומה 2) גם רוצה לבנות ממ"ד מעלינו.
מה מקובל לפי ההלכה שהוא צריך לשלם? ולמי?
הסבר השאלה: אני מבין שאת עלות היסודות צריך בעצם לחלק ל-3, השאלה היא האם השכן מקומה 2 צריך לשלם לשנינו חלק מעלויות תקרת הממ"ד או רק לשכן מקומה 1? וכן לגבי העמודים.
בתודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אתה – בעל קומת קרקע, והשכן של קומה 1 השתתפתם בכל הוצאות הבנייה, ולכן התשלום של השכן מקומה שנייה צריך להתחלק בין שניכם בשווה. [שניכם הוצאתם בשווה עבור הבנייה, ולכן גם ההחזר כספי מתחלק בין שניכם].

השכן מקומה 2 צריך לשלם שליש מהיסודות והעמודים, וחצי מיציקת התקרה של העליון. וכאמור ההכנסות יתחלקו בין שניכם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה הברורה ועל מהירות התשובה.
    שאלה נוספת: היות שמדובר בממ"דים שלפי החוק והתקן חייב להיבנות על 70% קירות בטון עד ליסוד, האם לחייב את השכן רק על היסודות והעמודים או על כל קירות ההיקף בגלל שהוא בעצם חייב גם את הקירות כדי שיהיה לו ממ"ד תקני (בשונה מבנייה רגילה שהשכן העליון משתמש רק בעמודים ללא קירות ההיקף?

  2. ברור שהשכן שמרחיב חייב להשתתף לפי החוקי בנייה של ממ"ד מאחר ואם היה בונה בעצמו היה חייב לעשות זאת, נמצא שנהנה מההוצאה של השכנים שבנו עבורו.