איסור הטעיה במכירה לגוי

שאלה:

שלום כבוד הרב אני מוכר מוצרים בebay ויש הרבה קונים גויים מותר לי לעשות שישלמו לי הרבה כסף על משלוח כי אני יכול לנצל את זה כי מחיר משלוח הוא לא כזה בולט בקושי מסתכלים עליו מותר לי לנצל

תשובה:

שלום וברכה,

אין הבדל בין גוי ליהודי באיסור גנבת דעת, ולכן אם מוסיפים סעיפים באותיות קטנות במטרה להטעות אסור הדבר גם בגוי. אם ניתן להבחין ואין בכך איסור גנבת דעת, מותר בין בישראל בין בגוי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן רכח סעיף ו.