מזוזה לפחות משלושים יום

שאלה:

שלום וברכה. אדם שיודע מראש שהוא תולה מזוזה בבית שלו לפחות משלושים יום (מאיזושהי סיבה), האם מברך?
תודה וחנוכה שמח!

תשובה:

שלום וברכה

הנושא של עראי וקבע בברכת המזוזה, אינו אמור לגבי המזוזה אלא לגבי הבית, שכאשר הבית נחשב קבע [שכירות דירה בארץ ישראל] יש חיוב מזוזה גם בפחות מל' יום, וכאשר הוא עראי [שכירות בית בחו"ל] אזי החיוב רק אם שוהה שם ל' יום. ובמקומות נופש אפילו בארץ ישראל יש אומרים שהיא פטורה ממזוזה בפרט בפחות מל' יום, וראה שדי חמד מערכת מ כלל קיח כמה פרטים בדירת נופש, ויש חילקו לענין זה בין שכירות ממש לאירוח במלון, עכ"פ הנושא הוא אופי הדיור ולא ההתיחסות למזוזה. לכן גם מזוזה שבדעתו להחליפה בהמשך, לכאורה יש לברך עליה.

חנוכה שמח.