נקיון המקום לדברים שבקדושה

שאלה:

שלום
יש לי שאלה לא כל כך יפה סליחה מראש
יש לנו בבית מטאטא ויעה שמשתמשים איתם גם כדי לטאטא את הבית וגם כדי לטאטא את השירותים. לפעמים יש על הרצפה בשירותים מגבונים וטשיו שמלוכלכים בצואה והמאטא והיעה נוגעים בצואה. המטאטא בדרך כלל נמצא במטבח האם יש בעיה לברך ליד זה מחשש שדבוק בזה קצת צואה?
בנוסף
המטבח והסלון שלנו מחוברים ביחד כשיושבים ליד השולחן זה המטאטא והיעה לא תמיד רחוקים 4 אמות , האם צריך להרחיק את זה או ולשבת הפוך לכוון של זה או שזה בסדר?
אם עשינו הבדלה כשזה רחוק 4 אמות ממני אבל לא הפניתי את הגב לזה לא יצאתי לידי חובה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לחשוש, אבל כדאי מאוד לחנך את בני הבית שלא יתכן, אבל באמת לא יתכן שדברים כאלו יתגוללו על הריצפה! טישיו לשירותים ומגבונים לפח האשפה, אבל לא יתכן לצאת מהשירותים ולהשאיר דבר כזה על הריצפה.

בשורות טובות.