קריאת שמע של ערבית

שאלה:

שלום ושבוע טוב.
אדם שהולך להתפלל ערבית בעשר לילה, האם נכון שתיכף בצאת הכוכבים יקרא קודם קריאת שמע משום זריזין מקדימים, ואפילו לעשות כן באופן קבוע?

תשובה:

שלום וברכה

לא נהגו כך, והסיבה,ף משום שהרי לכתחילה יש לקרוא קריאת שמע על סדר הברכות, וכאשר הוא קורא קריאת שמע לבדה ללא ערבית, הוא מפסיד זאת ואינו מקיים את המצוה בדרך בה הורו חכמים לקיימה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ובאופן שיש לו מניין רק לאחר חצות הלילה האם עדיף לקרוא קריאת שמע עם ברכותיה קודם חצות, או לקרוא קריאת שמע לבד קודם חצות, ולאחר חצות יתפלל כסדר?