שימוש בזכאות של נכה לחנייה חינם

שאלה:

שלום וברכה. יש לי חבר עם רכב נכה – תו נכה, האם כשאני שואל ממנו את הרכב מותר לי להשתמש בחניון שנפתח חינם לנכים ? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי החוק השרות ניתן לנכה בלבד ולא לרכב של הנכה. ומאחר וכן התנאי אסור לאחר להשתמש בזכות של הנכה ולחנות בחנייה בחינם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אשמח לדעת האם גם אם מדובר בחניון גדול שלא מורגש אם חניתי או לא , ז"א לא מנעתי מאדם אחר להחנות , לוקח וזה אינו חסר ?

    האם חניון שנפתח אוטומטית לרכב של נכה , לא חשב על אופציה כזו שאדם אחר ינהג ברכב ? ואז היו מוציאים כרטיס מיוחד .

    לא משמע שהתכוונו שההטבה היא לרכב

  2. אין הבדל אם זה חניון גדול או קטן, אסור להשתמש בחניון בחינם אם גובים בו תשלום. העובדה שהשער נפחת לבד לא מזכה את הרכב כיון שיש תנאי שההנחה ניתנת רק לנכה ולא לרכב של הנכה.

  3. על רכב שבבעלות של אדם שגר בעיר יש זכות חנייה חינם ולכן גם אם נוסע אדם שלא תושב העיר אינו חייב לשלם, ושונה משואל רכב של נכה. ברכב של נכה נותנים לו זעות לחנות בגלל שאינו יכול ללכת, ואם נוסע אדם שאינו נכה אין סיבה לתת לו חנייה חינם. ברכב תושב עיר יש זכות לבעל הרכב לחנות את הרכב בעיר ללא תשלום ואין הבדל אם הנוסע שייך לאותה העיר או לא.