פיקוח נפש בשמירה על צאן בשבת

שאלה:

לאור המצב בישובים היהודים ביהודה ושומרון יש ישובים שמסביבם יש הרבה אויבים ובישובים אלו עיסוק רב הוא צאן ובקר.ובגלל מקומם של הישובים יש סכנה גדולה של פריצה וגנבת הצאן ולכן כל לילה יש מישהו ששומר שם כדי לא יגנבו את הצאן והשאלה היא האם מותר להיות בשבת עם טלפון בכיס כדי שאם יגיעו גנבים נוכל להזעיק עזרה ואין פיקוח נפש ממשי אבל זה יכול להתדרדר למצב של פיקוח נפש (אשמח להרבה מקורות)

תשובה:

שלום וברכה

אם אין חשש פיקוח נפש ברור שאיסור גמור לחלל שבת לצורך הצלת הממון, אבל ככל שמדובר בערבים הרבה פעמים מצוי שזה כן מתדרדר לפיקוח נפש, ואם קיים חשש כזה בודאי מותר.

מקורות:

אין הבדל ממשי בין שאלתך זו למה ששאלת כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם זה תלוי מאוד בסיטואציה, הן מבחינת המיקום שלהם, הן מבחינם סוג הפורץ, יש הבדל בין פורץ יחידי גנב פשוט לבין יציאה לקרב על רכוש…