האם יש ריבית בתוספת תשלום למוכר דירה בגלל איחור

שאלה:

שלום וברכה
קניתי דירה ורציתי לדחות את מועד התשלום, וסיכמתי עם המוכר שאשלם לו 3500 ש"ח על חודש איחור של 400000 ש"ח, לא ידעתי שיכולה להיות בכך בעיה של ריבית.
השאלה היא אם מותר לי לשלם לו, ואם לא, האם יש לזה פתרון שאפשר לעשות עכשיו.
יש לציין שבחוזה של מכירת הדירה כתוב "מוסכם כי תנאי הסכם זה מבוססים על הוראות היתר עיסקא הנוהגות בבנק פאג"י".
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

תשלום שניתן בגלל איחור הפירעון החוב הרי זה ריבית, ואסור לשלם את הריבית, אא"כ עשו הצדדים היתר עסקה. מה שהבאת שכתוב בחוזה שמבוסס על היתר עסקה, צריך לוודא שהתנאי של ההיתר עסקה חל בין הקונה למוכר או רק בין הבנק לקונה. אם כל החוזה על דעת היתר עסקה מותר לשלם את הריבית. ועדיף לערוך היתר עסקה בנפרד מלבד החוזה.

בהצלחה.