מזמור לב בתהילים

שאלה:

שלום כבוד הרבנים, רציתי לשאול בנוגע למזמור לב בתהילים. בהתחלה דוד המלך ע"ה אומר "אשרי נשוי פשע כסוי חטאה" ואחר כך "ועוני לא כיסיתי" האם הכוונה שאדם צריך להסתיר את העוונות שלו מבני אדם אחרים אבל לא מה'? אשמח להסבר
תודה מראש!

תשובה:

אם תעיין שם ברש"י בואבן עזרא ועוד תראה שזה לא סותר כלל, כסוי חטאה הפירוש שהוא מכסה חטאתו על ידי ששבת בתשובה או על ידיד שהק מקבל תשובתו, אבל אין הכוונה שהוא מתעלם מחטאיו, אדרבה, זה נאמר בסוף המזמור "ועווני לא כיסיתי".

 עיין שם.