למה להכליל?

שאלה:

זה ממש מרגיז אותי לראות בחורים שהולכים שחור לבן-(מבחינתי הם ממש לא בני תורה) ששמים מסיכה על הסנטר ברכבת ויש הרבה חילונים שמסתכלים עליהם. למשל עליתי יום אחד לרכבת וחילוני ביקש מבחור חרדי בנימוס לשים מסיכה והבחור החרדי התעצבן עליו והתחיל שם כמעט מכות עד שהיה בחור חילוני שהפריד פשוט חילול ה' זה כזה אגו של גברים שלא יכולים להוריד את האףוגם היום ראיתי שני בחורים חרדים מעשנים משהו כזה עם אדים ברכבת לא יודעת אם זה מותר חוקית אבל זה ממש ממש לא מתאים לבחורי ישיבות לפחות שיורידו את הכיפה שיתלבשו אחרת.
לא מדברים על זה בישיבות???
אני מאוד מאוד מאוד משתדלת שבחוץ לא לחלל את ה'

תשובה:

אכן דבר נכון, אבל בודאי שמת לב שאלו שוליים של השוליים, וב"ה יש לנו עשרות אלפי בני תורה עדיני נפש. ובודאי ראית הרבה חילונים בלי מסכות… לא יפה להתפס לשוליים ולהכליל כאילו כך נראה בן ישיבה… ראית בן תורה אפילו בינוני וממוצע שנותן מכות ברכבת? אני לא ראיתי…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא מכלילה אני אומרת שאלה שמתנהגים ככה שיורידו את הכיפה
    וגם אם זה השוליים של השוליים בעיניי החילוני שראה את זה הוא היה חרדי ממוצע..