צבע של בגדים

שאלה:

שלום לרב;
האם לצבע של הבגד יש משמעות ביהדות. האם לצבע של הבגד יש השפעה על האיש היהודי.
תודה רבה מראש

תשובה:

אין כל משמעות מעבר לחובת הצניעות, אשה לא לובשת בגד אדום ממש, כיון שזה בולט ולא צנוע. כמו כן יש להמנע מבגד ממש בצבע גוף שגורם לחוסר צניעות. אבל המיסטיקה בכל הענין הזה מיותרת…

מקורות:

האיסור ללבוש בגד אדום ושהוא מבטא פריצות, כבר מופיע ברמ"א בשולחן ערוך יורה דעה הלכות חוקות העובדי כוכבים סימן קעח "אלא יהא מובדל מהם במלבושיו ובשאר מעשיו (שם). וכל זה אינו אסור אלא בדבר שנהגו בו העובדי כוכבים לשום פריצות, כגון שנהגו ללבוש מלבושים אדומים, והוא מלבוש שרים וכדומה לזה ממלבושי הפריצות, או בדבר שנהגו למנהג ולחוק ואין טעם בדבר דאיכא למיחש ביה משום דרכי האמורי ושיש בו שמץ עבודת כוכבים מאבותיהם, אבל דבר שנהגו לתועלת, כגון שדרכן שכל מי שהוא רופא מומחה יש לו מלבוש מיוחד שניכר בו שהוא רופא אומן, מותר ללובשו. וכן שעושין משום כבוד או טעם אחר, מותר (מהרי"ק שורש פ"ח). לכן אמרו:  שורפין על המלכים ואין בו משום דרכי האמורי (ר"ן פ"ק דעבודת כוכבים)."