לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בריאת האור

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
מה ההבדל בין בריאת האור והחושך ביום הראשון לבין בריאת המאורות ביום הרביעי? למה נצרך מאורות אם נברא אור וחושך ודרך מה היה אור ביום הראשון אם לא נבראו המאורות?

תשובה:

ביום הראשון נבראו עצם האור והחושך בלי שינבעו מהמאורות, האור הגנוז לצדיקים לעתיד לבוא שהיה ביום הראשון אינו בא מהמאורות, ביום הרביעי אחרי שנגנז האור הגדול הזה הצטמצם הדבר למאורות שהם אלו שיתנו את האור שנברא ביום הראשון. כמו כן ברש"י מבאר שהכל נברא ביום הראשון גם לא בא אל סדרו אלא בזמנו, ביום הרביעי הם נתלו ברקיע והתחילו לסבב לפי מסלולם.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לכאורה ההסבר הוא כזה (פשוט קצת לא הצלחתי להבין את הסבר הרב, אולי זה אותו דבר), הרב יתקן אותי אם טעיתי:
    ביום הראשון נברא האור, והיה אפשר לראות איתו מסוף… ראה ה' שישתמשו בו לרעה…. גנזו לצדיקים.
    וביום הרביעי ברא לנו שמש וירח.

    רק מה היה לבינתיים?