קשירת פתילים בטלית – ספרדים

שאלה:

שלום
אני ספרדי. מותר לי לקשור את הפתילים בטלית לפי חב"ד (האר"י) או לפי ברסלב? או שאני חייב קשירה ספרדית / ט"ל ?

תודה

תשובה:

כל אדם חייב לנהוג כמנהגי אבותיו, אין כל סיבה לנהוג כמנהגי בני עדה אחרת שאינך מסתפח עליה בכל דבר. על זה נאמר שמע בני מוסר אביך ואל תיטוש תורת אמך. אתה יכול ללמוד את תורות ברסלב וחב"ד ולהתחזק דרכם בעבודת ה', ותנהג בעניני הלכה כמנהג בני עדתך.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אבל הבנתי שחב"ד זה לפי הקבלה. ואם אני רואה שלפי הקבלה עושים דבר מסויים בצורה אחרת, אז אני משנה ועושה כך לפי הקבלה.

    האם יש מקום להתיר, מכיוון שאני רוצה לנהוג על פי הקבלה ונוהג כך כל הזמן, או שעדיין אסור לי?

    נ.ב. אבא שלי מיהדות מרוקו, אם זה משפיע על התשובה

  2. ראשית הכלל שאמרת שגוי, כל מקום שנחלקו בעלי הלכה עם בעלי קבלה הלכה כבעלי הלכה כמובא במשנה ברורה בסי' כה מכנסת הגדולה. ולא משנים מנהגים. בני עירק נהגו בהרבה דברים כמןו חכמי הקבלה כמובא בבן איש חי, אבל גם בזה מה שנהגו נהגו ומה שנהגו אחרת נוהגים על פי מנהג אבותיהם. גם מה שאמרת שחב"ד על פי קבלה יותר ממנהגים אחרים אינו ידוע לי.