חזקה של המנוע של המזגן מעל מרפסת השכן

שאלה:

תודה רבה על כל המענה על כל השאלות תבורכו מפי עליון אמן!
באותו ענין רציתי לשאול, א. אם שכן שם מעל המרפסת שלי מנוע של מזגן, תוך כמה זמן אני צריך למחות כדי שלא יהיה לו חזקה?
ב. במידה ויש לו חזקה, האם זכותי לדרוש ממנו שיזיז את המנוע ואני אשלם את המחיר?

תשובה:

שלום וברכה,

נחלקו הראשונים בחזקת תשמישים האם מיד כשראה ושתק יש חזקה למחזיק. או שצריך ג' שנים וטענה שמכר לו את זכות התשמיש. ובמזגן שעשה העליון כיון שעושה בתוך שלו יכול לומר קי"ל כמחבר שלאלתר הווה חזקה

התחתון יכול להזיז את המזגן על חשבונו למקום אחר – כאשר אין סיבה מוצדקת לעכב בהזזת המזגן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קנג סעיף ב. ובעשה בתוך שלו ראה סמ"ע שם ס"ק לב.

אם רוצה להזיז על חשבונו כן מדויק בשו"ע שם סעיף ז.