עיכוב בפסוקי דזמרה – האם לדלג למקום שהחזן אוחז?

שאלה:

בס״ד
אם החזן הגיע בפסוקי דזמרה לישתבח ואני עוד מאחור, עליי להפסיק איפה שאני, להצטרף לקדיש ולהמשיך מאיפה שהוא והציבור או לסיים הקדיש ולחזור אחורה להיכן שאני?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל, אתה עונה לקדיש וממשיך היכן שאתה נמצא, אלא שבאופן שעל ידי כך תפסיד תפילה במנין, כי הם בינתים מתקדמים, יש סדר דילוגים לפי הזמן וסדרי העדיפויות בשלחן ערוך ומשנה ברורה בסי' נב, כאשר המינימום שאסור לפחות ממנו אפילו בשעת הדחק ואפילו מפסידים הכל, הוא ברוך שאמר אשרי וישתבח, אחר כך בעדיפות ראשונות כל פרקי ההללויה וכו' עיין שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהלכה הרי מבואר שבתפילת ערבית ברגע שעונים לברכו זה "אמצע הפרק" ואסור להפסיק. האם בשחרית זה לא אותו דין? איך אפשר להמשיך פסד"ז לאחר עניית הברכו?