להדביק את קצב החזן בתפילה

שאלה:

בס״ד
מה עליי לעשות אם אינני מספיק להדביק את הש״ץ והקהל בתפילת יום כיפור בפער גדול כשהם מגיעים לקטעים שצריך להגיד יחד? עדיף לי לעצור איפה שאני ולהמשיך מאיפה שהם יחד או להמשיך איפה שאני נמצא בסידור?

תשובה:

תלוי היכן אתה נמצא, אם מדובר על נוסח התפילה עצמה, ברכות קריאת שמע או שמונה עשרה, אין לדלג, תאמר לפי הקצב שלך, אבל בפיוטים, לא חייבים לומר הכל, תאמר פיוט בקצב שלך, ואם הם כבר עברו הלאה, תדלג אחר כך למקום שבו הם נמצאים.

שיתקבלו התפילות.