יחוד עם גבר שעבר שינוי מין

שאלה:

שלום וברכה אשתי יושבת בחדר לבד עם אשה לאחרונה היא סיפרה לה שהיא גבר לשעבר אני לא בדיוק מבין מה זה היא הסבירה לה שהיא עשתה איזה טיפול מסויים לשינוי מיגדר….. השאלה האם לענין הלכה מה ההגדרה שלה האם כפי איך שהיא ניראת (ממש כאשה) או כפי מה שהיא נולדה ואגב האם לענין גבר לישב עימה מה הדין?

תשובה:

שלום רב,

אם הוא עבר ניתוח ולא שייך אצלו אישות, אין איסור יחוד כשהוא לבדו עם אשה. ויש לציין שלא בהכרח עבר ניתוח, ואם זה המצב אסור לאשה להתיחד עמו.
לענין גבר אחר לשבת לידו- יש לנהוג כלפיו כפי שאמורים לנהוג בישיבה ליד אשה, מפני שזה ענין של הרהור.

מקורות:

לענין יחוד- עיין זית רענן אבהע"ז סימן א', ציץ אליעזר [ז מו] בשם הקרית מלך רב והנחפה בכסף והפרי האדמה וכן התכתבותו עם הגרי"ש אלישיב, אג"מ אבהע"ז ד' ס"ה י', נשמת אברהם ח"ג סימן כב אות ב' בשם ר' שלמה זלמן אויערבך, תשובות והנהגות ח"ה שלא ט'.
לענין האם נחשב איש או אשה- עיין ציץ אליעזר חלק כב סימן ב', אלא ששם מדובר שאשה נהפכה בצורה טבעית להיות גבר ממש, מה שאין כן כאן האיש רק לקח הורמונים ואולי עבר ניתוח מקומי.

הצטרף לדיון

תגובה 1