תיקון כרת

שאלה:

כבוד הרב שלום וברכה,
מחילה מראש כל נושא השאלה
אנו נשואים 13 שנים , ב"ה שומרים טהרת המשפחה בכל דקדוקיה,
זכינו להתחזק ולחזור בתשובה אך יש שאלה בעניין יחסי אישות שמאוד מתרידה אותי. העניין הוא שלפני החתונה גם אני וגם בעלי לפני שהכרנו עברנו על האיסור ( יחסי אישות ללא חתונה ) וברצוני לדעת איך אוכל לכפר על אותו מעשה ?
אינני רוצה להיענש העונש כרת

תשובה:

שלום וברכה

אין דבר שלא מועילה לו תשובה, והתשובה הכי גדולה היא החרטה על העבר ועזיבת החטא וקבלה לעתיד, וכיון שהיום ב"ה אתם שומרים טהרת המשפחה בצורה נכונה וטובה, הרי שאתם עושים את התשובה הכי טובה ומועילה, ומה יש לחשוש… במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד. מלבד זאת הייתי מציע לעשות לפחות כפרה אחת שהובאה בפוסקים על ביאת נדה, וזה פדיון ארבעים תעניות, נניח שכל יום אוכלים בשווי 25 ש"ח כפול ארבעים, לכל אחד מכם, אפשר כמובן בתשלומים, לתת לצדקה, זו הכפרה שהובאה ברמ"א בסי' קפה לענין ביאת נדה. לגברים יש גם נושא של תיקון כרת בלימוד לילה שלם ללא שינה.

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נותנים את הסכום הזה לצדקה במקום ארבעים תעניות, זה הכל, המלצה: בשכונתנו נפטר בראש השנה איש צעיר והשאיר 4 יתומים קטנים שהגדולה בת שש ואין להם כלום, תוכלו להתקשר 1800552020 ולבקש לתרום לקרן משה ברגמן.