קרי – מה עושים?

שאלה:

לרב שלום שאלתי קצת פרטית ואינטימית אני מקווה לשאול כמו שצריך אני ברוך ה" כבר שנה ויותר מתחזק ובעיקר משתדל לשמור על הברית ובאמת תודה לאל אני לא עושה במזיד רק הדבר היחיד שמציק לי מאד זה הנושא של קרי לילה מרוב פחד וחשש שמא יצא ממני קרי אני חושש מכל לכלוך בצבע לבן או כתם
בבגדים הפנימיים ואניי נכנס ללחץ ומחליף בגדים ומתקלח זמן ארוך ולא סביר. וזה גורם לי לצער רב. אני באמת מבקש מהרב שייתן לי הסבר ברור בבקשה על כל העניין הזה והאם צריך לחשוש מכל כתם קטן והאם זה בכלל נחשב לקרי כי באמת לפעמים אני ממש רואה לחלוחית. או לחלוחית שיבשה. שאז זה באמת נראה לי כזרע ולפעמים כתם קטן לבן או איזה לכלוך קטן לבן מה נחשב לקרי ומה לא ואיך מתנהגים בעניין הזה (סליחה על האריכות )

תשובה:

לא הבנתי מה אתה חושש כל כך, זה כלל לא נורא שיש קרי על הבגד, לכתחילה נזהרים שלא יהיה בעת התפילה, אבל אין בזה איסור, הבעיה היא בעצם יציאת הקרי, וגם בזה אסור לחץ, רק שומרים על העיניים באופן סביר, לא גולשים באינטרנט שאינו מסונן כהלכה וכו', ומעבר לכך לא עוסקים בנושא הזה, עצם העיסוק בענין הוא שגורם לקרי, תעסוק בתורה ובמצוות בשמחה ובנחת, ולא לחשוב על נושא הקרי כלל.

בהצלחה רבה מאוד!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה . זאת אומרת שבתכלס אני יכול להשאר עם הבגד כרגיל אך עדיף להחליף אבל אפשר גם בלי
    (1) ואין איזה שהוא התנהגות או משהו כזה שאסור לגעת בצד החיצוני של המכנס באותו מקום או שאסור שיטפטף מים מעל המכנס באותו מקום שמא זה גורם לקרי להיות לח
    (סורי על השאלות המוזרות יצא לי לקרוא באיזה ספר אני לא ממש זוכר איזה ששכבת זרע מטמאה כאשר היא נפגשת עם מים)