שטיפת עלים וירקות לסימני ראש השנה

שאלה:

שלום כבוד הרב!
דודה שלי הכינה סימנים לראש השנה ואמורה להביא גם למשפחה שלי
והיא אמרה שחלק מהמרכיבים של הסימנים זה כל מיני עלים
למשל עלי מנגולד שהיא אמרה שהיא רק שטפה אותם במים (בלי סבון)ולאחר מכן שמה 3 דקות במים רותחים וחתכה לחתיכות קטנות (לא בבלנדר)וכן גם עלי כרישא רק שטפה במים ובישלה בסיר עם מים רותחים במשך שעה ואח"כ חתכה לחתיכות קטנות (העלים זה בחבילה של "יבול כפרי"הכשר של הרב אפרתי)
השאלה היא אם מותר לנו לאכול מהסימנים שהכינה ,(אנחנו תמיד משרים ירקות /עלים בסבון ואז שוטפים)

ובכללי ירקות …למשל גמבות צריך גם להשרות עם סבון או שיוצאים לידי חובה גם בלי סבון …או עם משרים לכמה דקות במים רותחים ואז שוטפים תחת זרם מים זה בסדר מלכתחילה?
תודה רבה וחג שמח (:

תשובה:

בעלים מגידול מיוחד אם היא רחצה רק לא הקפידה על הסבון אפשר בדיעבד לאכול, בלוף, גם בלי גידול מיוחד אם חוצים ורוחצים היטב זה בסדר, אבל מנגולד שלא מגידול מיוחד אין לאכול.

שנה טובה ומבורכת.