מזוזה שנפלה ונזרקה רח"ל

שאלה:

מזוזה שהיתה זמנית [הקבועה בבדיקה] ולכן הודבקה באופן עראי, ולצערנו הרב כנראה פשוט נפלה והעובדת הזרה שראתה ניילון קטן עם נייר פשוט רח"ל זרקה את זה.
את הלקח למדנו שגם מזוזה זמנית צריך להדביק כמו שצריך…
אבל מה צריך כעת לעשות האם זה כמו תפילין שנפלו שצריך כפרה כל שהיא?

תשובה:

שלום וברכה

לא נאמר בפוסקים דבר כזה, אבל אפשר לתת פרוטה לצדקה [כמו תפילין שנפלו בעטיפתם] והעיקר להתחזק בנושא של קדושת הספרים ומצות מזוזה. עכשיו תקבעו אותה היטב ובעזרת ה' תשרה הברכה בביתכם.

שבת שלום.