לברך על מזוזה של אדם אחר

שאלה:

שלום הרב,
האם אני יכול לברך עבור מישהו שעדיין אינו שומר כל כך תורה ומצוות ולא רגיל לברך על מזוזות חדשות בביתו? בהנחה שאני מכוון מה שאני יודע בשם השם והוא אינו יודע מזה בכלל אף על פי שיברך אך לא יכוון בשמות
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אתה קובע את המזוזה בשבילו אתה יכול לברך עבורו, כחלק מהשליחות שקיבלת לקבוע לו מזוזה, ראה רמב"ם ברכות פרק יא, אבל אם לא אתה קובע את המזוזה אי אפשר לברך עבורו.

ברכה והצלחה.