עבודה לפני התפילה

שאלה:

שלום וברכה!!!
אני אברך עובד בשעות הבוקר המוקדמות כמשגיח כשרות מגיע לעבודה בד"כ בין 4:00 ל5:00 בבוקר?
כיצד עלי לנהוג לענין תפילה(האם עדיף כותיקין או מאוחר יותר במנין)?
מתי לברך ברכות השחר?
וכן לענין אכילה מה מותר לי לאכול, במיוחד שלפעמים קורה שאני נהיה רעב באזור השעה 7:00?

תשובה:

שלום וברכה

חסר לי כאן פרטים, יש לך אפשרות להתפלל ותיקין? הרי אתה באמצע עבודה? יש זמן שתוכל להתפלל במנין וזמן שרק ביחידות? במה מדובר? אם זה רק ביחידות ואחרי העבודה תוכל להתפלל במנין וזה עוד לפני סוף זמן ק"ש, זה עדיף, ראה רמ"א סי' פט סעי' ג, ושו"ת שבט הלוי ח"ח סי' יט, ובלבד שתברך ברכות השחר קודם: ניתן לברך מיד כשאתה קם, למעט על נטילת ידים שאת זה צריך לעשות לפני התפילה, כי אם תלך לשירותים לפני התפילה תכנס לשאלה של ספק ברכ  לבטלה, כיון שעיקרה לנקיות שלפני התפילה כמבואר במשנה ברורה בתחילת סי' ד.

לאכול עדיף כשאתה קם, לפני עלות השחר, כדי שלא לאכול לפני התפילה.

בהצלחה