חלום על מזוזה

שאלה:

שלום כבוד הרב, באחד החלומות שלי ראיתי את הכניסה לבית שלי, הסתכלתי היכן שנמצאת המזוזה אך היא לא הייתה שם. נותר רק הסימן שהיא הייתה שם פעם, ואז מלמלתי שמע ישראל וחשבתי על מה סבא שלי (שהיה יהודי) היה חושב על זה וירדתי במדרגות. (ההורים שלי לא יהודים, אני סיימתי את תהליך הגיור שלי לפני כחודשיים בערך אבל אני כן משתדלת לקיים את המצוות) רציתי לדעת האם יש פירוש כלשהו לחלום.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אני רוצה לחזק אותך בדרכך החדשה, זכית להסתפח על עם ה', זה יעוד! תכלית! זכות, אבל גם חובה!

ברגע שקיבלת על עצמך את הכניסה ליהדות, קיום המצוות אינו משהו שנותנים צ'ופר לבורא עולם, זו חובה גמורה לשמור את כל המצוות, לא רק "להשתדל". זכית להיות תכלית קיום העולם כולו, אבל התפקיד הזה גם מחייב. יש לשמוח בו, ויחד עם זה לחוש בכובד האחריות.

החלום מאוד מעניין, אם קנית את המזוזה ממקום לא מוסמך במיוחד וכדומה, הייתי ממליץ לבדוק אותה אצל מגיה מוסמך, תתיעצי בענין עם רב בית הכנסת.

בהצלחה רבה.