קבוצת ווטסאפ שפועלת גם בשבת

שאלה:

שלום ,האם יש בעיה להיות בקבוצת וואטסאפ שכותבים בה בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, הרי אנחנו מתפללים כל יום אחר ברכות השחר שהקב"ה יזמן לנו רק חברים טובים, כך שודאי כדאי להיות חבר רק לקבוצות של אנשים יראי שמים שמעבירים תכנים יהודיים חיוביים, ואין חשש לדברים אסורים שמגרים יצר הרע.

לעצם הענין, באמצע השבוע אין בעיה לשלוח, אבל לא ביום שישי, שיש חשש שאם תכתוב משהו אנשים יגיבו לך. כמו כן יש לכבות את המכשיר לפני שבת, שאנשים לא יבמצעו בו פעולה – התראת הודעה, כשהן שולחים בשבת. במוצאי שבת, מעיקר הדין כשעובר הזמן שניתן היה לכתוב את כל השטויות במוצאי שבת, כבר מותר לעיין במה ששלחו בשבת, אבל אדם שיש לו נפש יפה, סולד מדברים שמכאיבים לבורא עולם, ולא קורא הודעות שנשלחו בשבת, בודאי לא כשמדובר בדברים שאין בהם צורך מיוחד לפרנסה וכדומה, אלא סתם שטויות שמעבירים בהם את הזמן ובדרך כלל הרמה והתוכן הוא בגובה הדשא…

בהצלחה רבה ויום נעים.