אברך שסובל מקרירות רוחנית – מה עושים?

שאלה:

שלום מה אפשר לעשות אם בעלי שכביכול הוא אברך אבל הוא לא דתי- לא מתפלל לא מניח תפילין ועוד? השאלה שלי זה מה לעשות כי זה מאד מאד מפריע לי .

תשובה:

שלום וברכה

השאלה שלך מאוד כואבת, וודאי אין להניח לזה כך, כי חבל להחמיץ את החיים ותכליתם. כדאי מאוד לעודד אותו להתייעץ, אני מניח שהוא נחשף לאינטרנט לא כשר שגרם לו לקרירות, או שחסר לו סיפוק בלימוד ובעשייה, לכל שאלה יש תשובה, ולכל מצוקה ניתן למצוא עצה, ובלבד שינסה לעבוד על עצמו, להשקיע לברר מה הנקודה שקשה לו ומפריעה לו, ומה גרם לו לאבד את נכסיו הרוחניים, ואת הקושי הזה ניתן לפתור. תדברו ביניכם בשיחה גלויה ופתוחה ונעימה על הדבר הז, ותנסו לטכס עצה, נשמח לסייע לכם לכשיהיה יותר פירוט ומידע בענין זה.

בשורות טובות.