לשון הרע על המרצה באוניברסיטה

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב,אני סטודנט לבסוף כל קורס יש דיווח של התלמידים על מהי רמת הקורס מה דעתם על המרצה וכו,השאלה שלי היא האם יש בעיה של לשון הרע ?,אם אני חושב שהמרצה לא לימד כמו שצריך וזלזל בתלמידים וכדומ' ואדווח על זה למערכת.כי בזכות ההערות ינזפו בו וככה יתחיל להיות שינוי כלומר יש מטרה חיובית לדבר הזה

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה משוכנע שאכן כך הוא המצב, וזו לא תחושה אישית שלך, ואתה חושב שיהיה מכך תועלת לתלמידים ולא רק נזק למרצה במשכורת וכדומה, ואתה יודע לומר דברים באופן הכי מדוייק שאפשר, בלי לנפח ובלי טרגדיות, אז זה לשון הרע לתועלת ומותר.