רכישת תאורת שבת בכספי מעשר

שאלה:

אני משתמש בתאורת חרום בשבת כדי לא להשתמש בחשמל, (יצוין שאני מקפיד בעניין רק במידת האפשר, והמזגן והמקרר עובדים על חשמל)
האם ניתן לקנות גופי תאורה לחדרים נוספים או לחדש את הקיימים שכבר נחלשו בכספי מעשר?

תשובה:

שלום וברכה

זה תלוי באיזו צורה אתה מסתכל על הענין, ככל שמבחינתך מדובר בחומרא בעלמא, ואכן במקרר והמזגן אתה לא מקפיד, יש להקל לשלם מכספי מעשר. כמו כן אם תבחר שלא לשלם מכספי מעשר ודאי זה בכלל ההבטחה שהוצאות שבת חוזרים, מדובר בהוצאה נקיה לכבוד שבת ללא כל נגיעה עצמית.

בהצלחה