טעות בהזמנה מהחנות

שאלה:

שלום כבוד הרב!
1.אם הזמנו פיצה מחנות פלונית ויתברר שהתבלבלנו והסניף שהזמנו ממנו נמצא בעיר אחרת, מה הדין?

2.יש בחנויות ממתקים שקונים לפי משקל(חמצוצים וכו') אם בטעות (תוך כדי שאני ממלא לי שקית) נפל חמצוץ אחד, מה הדין? האם אני מחוייב לקחתו/ להודיע לבעל הבית?

תשובה:

שלום וברכה,

1. אם הזמנתם פיצה והתברר שהחנות נמצאת בעיר אחרת, יש להודיע לפיצה על הטעות. ואין חיוב תשלומים עבור ההזמנה, מאחר ובהזמנה אין זה קניין.

2. אם נפל מוצר לרצפה והתלכלך, יש להודיע למוכר, או לקנותו, מאחר והלקוח שהפיל נחשב שהזיק את המוצר ועליו לשלם על כך, או להודיע למוכר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה!
    בעניין תשובה 1- מדובר שהם כבר הכינו את הפיצות, לא חיישינן שהם לא יצליחו למוכרם(אולי כי אנשים לוקחים טרי וזה קצת התקרר)?

    2.אם זה רק חמצוץ אחד(ספק אם שווה פרוטה)?

    -מה הדין אם זה נפל ושמתי את זה בצד(של הדוכן,לא בטוח כלל שהתלכלך), והנני מתבייש לומר כעת, מה ניתן לעשות?

  2. 1. החנות יכולה למכור את הפיצה, ולכן לא נחשב נזק אם בדיעבד הייתה טעות בהזמנה.
    2. חמצוץ אחד שווה הרבה יותר מפרוטה – כ10 אגורות.
    אם החמצוץ לא נמאס ויש אפשרות למוכרו, אין בעיה.

  3. שוב תודה!
    1.בעניין החמצוץ, איך אדע מה גדר נמאס, האם מה שאין דרך רוב העולם לקנות(שזה כל דבר שיראו שנפל אזי רובם ימנעו מלקנותו או מספיק שהחפצא ראויה עדיין למאכל באופן כללי?

    2.במידה ואני מחוייב לחזור ולשלם(אם אזלינן בתר דעת רוב הקונים), הנני מאוד רוצה לעשות 'תשובה' על כך, אך אני מאוד יתבייש לחזור להביא כסף למוכר ולהגיד שהכסף עבור… האם אוכל בעקיפין להביא למוכר סכום יותר גדול מהקנייה הבאה שלי, כגון שאומר לו "שבקניה האחרונה חושבני שהיה טעות ואחזרת לי שקל/2 יותר מהנדרש", האם תקין?
    תודה רבה!!!!

  4. אם אחרים יקנו ולא יראו בזה פגם אינו נחשב נזק – בדיעבד.
    גם אם אתה חייב לשלם, אתה יכול להבליע את התשלום בקנייה הבאה. אתה יכול להוסיף חמצוץ לקנייה הבאה, ואחרי התשלום להחזיר חמצוץ.