חייב עצמו להודיע למוסד אם יתעשר, מה זה כולל?

שאלה:

בס"ד

שלום להרבה שליט"א,

שאלה: אדם שיש לו שטר שכתוב שחייב עצמו להודיע למוסד שבנו לומד אם יקבל עילוי בפרנסה כי ההנחה התנה לו כיון שאין לו עתה מספיק כסף.

האם זה תנאי או שזה חיוב ולפיכך חייב לשלם את הכל כאשר מתפרנס יותר? דהיינו ביטול הסכם הראשון.

לפע"ד אם הלשון כזה נראה חיוב ובוטל תנאי ההנחה במילוי פרנסה וחל התחייבות לשלם שכר לימוד מלא.

נשמח לקבל חוות דעת.

ברכה הצלחה ושלום

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש תנאי שמתנה שההנחה ניתנת רק במצב שהם דחוקים לפרנסתם, ואם ירווח מצבם ההנחה בטלה, ודאי שהתנאי קיים, ואם השתפר מצבם עליהם להודיע למוסד.

בהצלחה.