ספק אם שפשפתי את המראה של הרכב

שאלה:

שלום כבוד הרב,
יצאתי מחנות עם קופסא של מכשיר חשמל בינוני, כשעברתי בין 2 מכוניות מראה אחת של רכב חטפה מכה (לא חזקה מדי אך גם לא חלשה) מקופסת הקרטון כשהסתכלתי על המראה לראות אם קרה משהו היה שם שפשוף.
עכשיו, אני לא יודעת אם אני עשיתי את השפשוף עם הקרטון או שהוא היה שם כבר קודם-הרכב היה רכב ישן יחסית (מה שאומר שיכול להיות שהשפשוף היה שם כבר קודם) והצבע שלו היה דהוי במקומות מסויימים נדמה לי שגם במראה השניה היה סלוטייפ
מה ניתן לעשות? אני לא יודעת אם אני בכלל עשיתי את זה עם הקופסא וגם אני לא יודעת מי זה ואיך למצוא אותו
אשמח לתשובה תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר יש ספק האם אתה הזקת, אינך חייב לשלם. בנוסף, שפשוף קטן ברכב ישן, אם לא מקובל להוציא הוצאה כדי לתקן את השפשוף, וגם אין ירידת ערך של הרכב – פטור המזיק. ולרוב ברכב ישן שפשוף קל פטור המזיק.

ומאחר ויש ספק האם הזקת, ואין אפשרות לברר, וגם שיתכן מאוד שאין חובת תשלומים בנזק כזה – הרי אתה פטור.

בהצלחה.

מקורות:

בדין ספק מזיק ראה שו"ע חו"מ סימן שפג סעיף א. ובקצות שם. ובקצות סימן שפח ס"ק י. ובקצות שט ס"ק ג.