נולד בין השמשות – למולו ביום טוב שני

שאלה:

נולד בין השמשות אין הברית דוחה שבת ויו"ט. מה הדין לגבי יו"ט שני של גליות כשחל יום הח' בו

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ע יו"ד סי' רסו סעי' ח כתב שגם ביום טוב שני של גלויות אין למול תינוק שנולד בין השמשות, אולם רבים מהאחרונים חלקו עליו בזה, ראה שו"ת נודע ביהודה קמא או"ח סי' ל, ובדגול מרבבה על השו"ע שם, וכן ברעק"א על דברי השו"ע שם כתב למולו ביום טוב שני, עיין שם. כמובן הכל כאשר היום הספק שמיני ספק תשיעי הוא יו"ט שני ולא כאשר הספק שביעי ספק שמיני, כי אז בלאו הכי מחכים למחרת.