להעלות את מחיר השכירות

שאלה:

האם לבעל נכס שמשכיר נכס לאדם והוא פתח עסק האם מותר לבעל הנכס פתאום לבקש מחיר מופרז על השכירות?
2 והאם בענייני שותפות אם אחד השותפים מגלה שבהסכם הנוכחי הוא פשוט פראייר והשותף השני מקבל סכום מופרז האם מותר לחזור בי?

תשובה:

שלום וברכה,

בתוך תקופת השכירות אין אפשרות לבעל הנכס להעלות את מחיר השכירות כלל – גם אם המחירים באותו מקום התייקרו, לא יכול לדרוש העלאת השכירות.

בסיום התקופה יכול המשכיר לדרוש העלאה בשכירות לפי המחיר שנוהגים לדרוש. אבל אסור להפקיע מחירים משום איסור אונאת ממון.

שותף שהסכים לתנאי השותפות, לא יכול לשנות את התנאים בתוך תקופת השיתוף. אולם אם התגלה לו שהטעו אותו, או שהוא טעה בהסכם ישנם פעמים שיוכל לדרוש מקח טעות, או הסכמה בטעות, וצריך לבחון כל דבר לגופו – מה הטעות, והאם יכל לצפות את הטעות מראש ועוד.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חומ סימן שיב סעיף ט בהגה"ה.