חובת פרו ורבו במקם שיש סיכון למחלה גנטית

שאלה:

האם ישנה חובה לאדם שחולה במחלה תורשתית וקרוב לוודאי יעביר אותה לצאצאיו לקיים בכל אופן מצות פרו ורבו ולהביא לעולם במודע ילדים נכים?

תשובה:

שלום רב,

השאלה היא שאלה כבדת משקל. לעניות דעתי זה קשה לומר שאדם צריך לסבול כל חייו ולהוריש סבל גם לדורות הבאים בשביל מצווה זו. יתכן מאד שהמדד בסבל מול קיום המצווה היא כשם שאינו מצווה להוציא יותר מחומש מנכסיו, א"כ גם סבל כזה שהוא מן הסתם שווה הרבה יותר מחומש מנכסיו אינו צריך לסבול בשביל זה.

הלכה למעשה, כדאי מאד להתייעץ עם הרב דב פופר ממכון פועה הוא מומחה בדברים הללו, ואולי ניתן ללדת ילדים בריאים ולמנוע מחלות גנטיות ע"י הפריה חוץ גופית עם בדיקת PGD שמזהה אם יש בביצית המופרית בעיה גנטית ורק לאחר שנשלל אפשרות זו, הם מחדירים את זה בחזרה לגוף האישה.