מדוע צריך היתר מרב כדי לקחת אמצעי מניעה

שאלה:

שלום רב,
אני עומד להתחתן בעוד מספר חודשים בעז"ה.
ארוסתי ואני דיברנו רבות על כך שניקח אמצעי מניעה, אבל שנינו לחוצים מכך שהרב לא יתיר לנו להשתמש בזה מעבר למספר חודשים.
אנחנו בטוחים שלא נוכל להתחיל היריון בהתחלה ודאי ודאי לא בחצי השנה הראשונה, ואח"כ בספק רב מאד אם נצליח להיות מוכנים לכך הן מבחינה כלכלית והן מבחינה זוגית(!). (שנינו מגיעים ממשפחות מרובות וללא יכולת תמיכה כלכלית כלל ושנינו בלימודים).
כמובן שאם יתאפשר ונרצה בכך נפסיק וננסה אבל כאופציה מאד מאד מלחיץ אותנו העובדה שלא נקבל אישור מהרב. זה ממש מטריד אותנו ומאד מעיק.

בכלל אינני מבין את הנושא שמצריך אישור של רב, אני מדבר על אמצעים שמותרים לכו"ע [במקרים של היתר], ממה נפשך, אם הרב מתיר בגלל צורך מסוים אז מותר ואם יש בעיה אז למה זה מותר לא רק בעניין של 'פיקוח נפש' של ממש?

תודה רבה

תשובה:

הבעיה במקרה שלכם באמצעי מניעה היא בגלל החיוב של פריה ורביה. ככלל, ההיתר היותר רווח לשימוש באמצעי מניעה מחמת לחץ ודוחק וכו', הוא בבני זוג שכבר יש להם בן ובת וקיימו מצוה זו. הנושא שאתה מדבר על אמצעי מניעה מותרים ואסורים נוגע להלכה אחרת של הוצאת זרע לבטלה, וזה נושא נוסף שיש לתת עליו את הדעת, אבל גם אמצעים כביכול מותרים, ניתן בהם ההיתר בכפוף לקיום החובה בפריה ורביה.

מזל טוב ותמיד שמחות.