מניעה מחמת מצב נפשי קשה

שאלה:

שלום לכב' הרבנים ,מאירי הדרך של הדור!

אני אב ל7 ילדים שיח',
מאוד צפופים , אישתי אחרי אחת הלידות נתפס בה דיכאון מאוד חזק , היא על תרופות חזקות ,היא מאוד אוהבת ילדים ,אבל בהריונות היא מגיעה למצב שהיא פוגעת בעצמה עד כדי סכנת חיים וחבלות ,ההורמונים של ההריון מסכנים אותה מאוד היא מדברת על אובדנות ובכי רע ,רחמנות עליה. היא אחרי לידה ואנחנו החלטנו לעשות התקן כי היא עלולה להיקלט ואני יודע שזה מסוכן לה ממש פיקוח נפש. אנו מבקשים היתר להפסקה מהריונות לפחות לכמה שנים . ההתקן עד 4 שנים מחזיק. נשמח לשמוע דעת הרבנים. והאם מותר לה בכללי להביא עוד ילדים כאשר היא לא שולטת בעצמה ומגיעה לידי סכנת חיים ממש בגלל הדיכאון החריף.

תשובה:

חובה גמורה לעשות התקן, תתייעצו היטב עם רופאה מומחית לדבר, יש התקנים שיעילים גם לשבע שנים, ובכל מקרה במצב כזה כפי שאתה מתאר אותו היא לא יכולה להכנס להריון נוסף.

חשוב לדעת, וגם בענין זה להתייעץ היטב, איזה התקן טוב ונכון לה, יש כאלו הגורמים לדימומים חודשים ארוכים, כמו התקן מירנה, וזה עלול גם לשבש את מצב רוחה.

בשורות טובות ורפואה שלמה.