מניעת הריון

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
אני נשואה יש לי 3 ילדים ברוך השם
בן בן 8 , בת בת 7 , ותינוק בן שנה וארבעה חודשיים ,
אני כרגע במצב שלא חושבת שאני יכולה להביא עוד ילד , קודם כל מבחינת שלום בית המצב לא הכי וואו ,
הילדים הגדולים יותר ממש מאז התינוק עושים לי בעיות ולא מפסיקים לריב
אשמח לקבל ממך התר למניעת הריון ( אציין שעד עכשיו גם קיבלתי מאחד מכם ועבר הזמן אז שולחת שוב )
תודה יום טוב

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את שאלתך.

אני הייתי מתיר עוד חצי שנה של מניעה, אבל בתנאי קודם למעשה…

חייבים לקחת את חלון הזמן הזה לטפל בשלום בית ובמצב הילדים!

חובה בזמן הזה ללכת לייעוץ נישואין תומך ומועיל, ולהנחיית הורים, ללכת יחד מתוך מטרה לבנות את הקשר שוב בצורה טובה יותר ובכדי להביא את הילדים למצב נעים יותר. לדעתי הם לא רבים בגלל התינוק, אין בבית מספיק שמחה וזה גורם למועקה, זה מתפרץ אצלם כך וחבל, תטפלו בבית ותחיו חיים שמחים ומאושרים. יש לכם עוד את כל הסיכויים הטובים לחיים הכי טובים ויפים.

גמר חתימה טובה ובהצלחה.