מניעה וימי פרישה

שאלה:

שלום רב
אנו נשואים כ10 שנים+7 ילדים(בנים ובנות)
לידה אחרונה היתה בניתוח וע"פ המלצת הרופא ואישור הרב, נטלתי גלולות מניעה למשך כשנה לאחר הלידה.
אני מרגישה עדיין לא מוכנה לעוד ילד (הילדים שלי מאד קטנים וצפופים וכל אחד דורש את שלו ואני מאד עמוסה רגשית ופיזית)
שאלותיי:
א. האם מותר לי להמשיך לקחת מניעה?ואם כן, לעוד כמה זמן?
ב. הבנתי שכאשר לוקחים גלולות עדיין יש צורך לקיים את ימי הפרישה, האם נכון?ואם כן, באיזה אופן?
ג. אם אכן יש לנהוג ימי פרישה, מכיון שלא נהגנו כך – מהי דרך התשובה?
אודה על התייחסותכם לכל סעיף,
(אנחנו אשכנזים- חסידים)

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לקחת מניעה עוד שנה ואחר כך להתייעץ שוב.

ימי הפרישה עם כדורים שכבר הוכח שמועילים לך, הם רק לפי הזמן שבו את כן רואה ביחד איתם. כלומר נניח כשמפסיקים פעם בחודש או פעם בארבעים יום לפי הנחיית הרופאה ומקבלים מחזור, בדרך כלל ראיית הדם תהיה 24 שעות לאחר ההפסקה, אז זהו יום הפרישה. או אם את רואה שהכדור לא מחזיק יותר מ25 יום בדרך כלל וצריך להפסיק, אז מהיום ה25 יהיו ימי פרישה. אבל בזמן שהכדור יעיל אין ימי פרישה. כתבתי מאוד כללי, אם תתארי איך זה פועל אצלך נוכל לכוון יותר במדוייק.

רוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על תשובתכם המהירה!

    אני נוטלת גלולות יסמין שמגיע בקופסא 3חפיסות *21 יום
    ואני מחברת בד"כ את כל ה3 ואז מפסיקה לשבוע. האם יש לחשוש בין 21 ל21? ( אציין לפי נסיוני לא היו לי דימומים כלל )
    תודה רבה!