מניעת הריון אחרי לידה

שאלה:

האם נכון שאומרים בשם החזו"א שיש להתיר מניעת הריון בין תשעה חודשים לשנה במקרה של צורך אפי' שאינו גדול (שמעתי אומרים שכך שמע מפיו ר' חיים גריינמן)?

תשובה:

שלום רב,

אני לא שמעתי משהו כזה. אבל יש מתירים לצורך התאוששות וכד'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש"כ לכת"ר
    האם מדובר דוקא בהתאוששות גדולה מחמת צער מרובה או אף התאוששות רגילה של לידה ותינוק שגם יהיה אפשר להמתין עד שנה?

  2. זה מאוד תלוי בנתונים, מי שקיים פרייה ורביה זה נושא אחד ומי שלא קיים זה נושא אחר, ובכל מקרה יש לדון מה המצב הנפשי והפיזי של האשה וכמה ילדים יש בבית ובאלו גילאים, צריך להתייעץ פרטני.