הפרייה חוץ גופית או גרידה

שאלה:

לבתי יש תסמונת של גמדות, גם גנטית. היא בגיל נישואין, גורמי הרפואה מציעים לעשות הפרייה חוץ גופית בכדי לשלול את הגן אצל העובר. ישנה גם דרך להיכנס להריון רגיל ולבדוק מוקדם, ואם יש את הגן הזה, מדללים את העובר. אבקש ממע"כ מענה לשני האופנים. תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

האופציה הראשונה היא כמובן מותרת. אין בזה כל בעיה, מאחר שזה נעשה כדי ללדת ילדים, אין בזה בעיה של ז"ל, וכמובן אין בעיה לזרוק את הביצית המופרית לאחר שיתגלה שיש שם גו בעייתי. האופציה השניה היא בעצם הפלה. לפני  מספר שנים פותחה בארה"ב שיטה שתסייע לגלות את הגנים הבעייתיים ממש מתחילת ההיריון, אני לא זוכר בדיוק באיזה שלב, וגם אני לא יודע האם היא ניתנת היום לעשות אותה גם כאן. אבל כך או כך זה הפלה גמורה. כל השאלה היא האם זו הפלה לפני ארבעים יום או אחרי ארבעים יום. כאשר זה לפני זה קצת יותר קל. אבל עדיין צריכים לדעת שזו הפלה גמורה לעובר שהוא אפילו לא חולה באיזה מחלה שתמית אותו בעתיד וכד' אלא בעייה אחרת, של גדמדות. לסיכום, האופציה השניה למרות שהיא הרבה יותר נוחה ליישום מאחר שלא צריך לעבור תהליכים של הפריה חוץ גופית וכו' אבל היא פשוט אסורה.

רוב נחת