שימוש בטבעת נובורינג

שאלה:

שלום וברכה,

1. מדוע השימוש בטבעת נובורינג מותר ואין בו משום שז"ל, הרי בסופו של דבר החומר שהוא מפריש גורם לכך שהזרע יאבד ולא ייקלט ?

2. אם הדבר מותר, איך שייך להגביל את השימוש בטבעת עד תקופה מסוימת ? והאם הדין יהיה שונה באדם שקיים כבר מצוות פרו ורבו ע"י שהביא לעולם בן ובת ?

תודה

תשובה:

שלום רב,

1. אין קשר בין איסור הוצאת ז"ל לבין האפשרות להרות. הרי גם ביאה עם זקנה או אישה הרה כמובן אינה אסורה. כל עוד שהביאה היא ביאה טבעית העובדה שעושים פעולות כאלה או אחרת כדי למנוע היריון אינו גורם לכך שיש איסור הוז"ל.

2. ברור שיש פער בין אדם שקיים מצוות פרו ורבו לבין אדם שעדיין לא קיים כאשר דנים במניעת היריון.